Newsfeed

Self Imposed Exile: Small town, but with a big and talented band.

Self Imposed Exile – Mountainside

Streator, Illinois USA is a small town, but with a big and talented band. The city is located on the Vermilion River about 81 miles southwest of Chicago in the prairies and farmland of north-central Illinois. Self Imposed Exile hailing from Streator.

There are extreme many bands from US and Self Imposed Exile is a progressive blackned death metal band. Mountainside is their new offering and here are the title track Mountainside,

Release Date: June 2020, FFO: Septicflesh, Mayhem, Old Mans Child.

Starting out as as three-piece band in 2010 the writing began for the project. Guitarists Nick Moreno and Mark Garcia as well as drummer James Frank Lenore began the creative process of the songs and in 2014 bassist Dave Demoss joined to fill in the rhythm section in 2019 vocalist Tristan Kostman joined to write and lay down vocal tracks for the 2020  Mountainside  EP release. In January of 2021 Self Imposed Exile was signed to Ragebreed Records and also added Cassandra Wright on keys to fill the last spot in the lineup. In January of 2022 SIE parted ways with Ragebreed Recordsand are continuing to play shows and write as an independent band.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*