Newsfeed

Thy Enemy: it’s our first video but definitely not the last!!!

Thy Enemy - Unattainable

Thy Enemy is a heavy metal band hailing from the woods of Harmony, Maine that formed in the month of September 2018. Thy Enemy is one of the first bands to form at Not Whole Studios (studio & venue), the original members were Ethan Hartley (vocals), Bronson Bateman (rhythm guitar), Alan Tydlacka (bass), and Gary Porter (drums). Soon after their first song Crushing Weight was written, James Rafferty (lead guitar), and Jordan Babcock (vocals) joined to help add more depth at guitar, and to create a dual vocalist band.

Thy Enemy decided to name their first EP Chapters due to a couple member changes, along with it some sound/style changes. After recording their first single And Then it All Went Black, vocalist Ethan Hartley left due to personal reasons, and is now the vocalist of Seasons Of Ash (another band based out of Not Whole Studios). The track Unattainable,

Corey Brown, «CGreat job fellas and thanks to everyone who made this happen, it’s our first video but definitely not the last!!!».

Soon after the Chapters EP was finished being recorded, lead guitarist James Rafferty left for personal reasons as well, and is now a guitarist for Maine local band Verona Black. Thy Enemy stared adversity in the eyes, and did not slow down, adding current vocalist Korey Brown, and lead guitarist Jonathan Condon, both previous members of The Struggle Within with drummer Gary Porter. Thy Enemy looks to redefine heavy metal, fusing thrash, hardcore, and deathcore influences

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*