Newsfeed

Hexing: Blend the energy and rawness of many old school thrash band.

Hexing – Welcome To Salem

Finnish thrash metal quintet Hexing have tried to blend the energy and rawness of many old school thrash metal bands such as Exodus, Stone and Megadeth, with influences from various metal subgenres, such as death metal. Many of the songs on this album feature fast riffs, heavy breakdowns and plenty of guitar solos. Hailing from the eerie part of Helsinki / Finland, Hexing are glad to announce that they have signed a deal with Wormholedeath for their album Welcome To Salem out via Wormholedeath worldwide.

Band statement:

«We are super excited to finally be able to release our debut album and to begin working with Wormholedeath records. We have tried to blend the energy and rawness of many old school thrash metal bands such as Exodus, Stone and Megadeth, with influences from various metal subgenres, such as death metal. Many of the songs on this album feature fast riffs, heavy breakdowns and plenty of guitar solos».

Hexing was formed in East Helsinki at the beginning of 2021 under the name Salem by Riku Siisiäinen, Ossi Kylliäinen and Mio Asimont. Ben Kejonen and Daniel Gamache joined shortly after and the band began working on new material right away. The name Salem was later changed to Hexing before the band’s first concert. After playing multiple concerts in the fall Daniel Gamache decided to leave the band before the album was recorded and he was replaced by Tuure Suomalainen, who recorded many of the guitar solos featured on Welcome to Salem. The current line up consist of Riku Siisiäinen, Mio Asimont, Tuure Suomalainen , Ossi Kylliäinen and Ben Kejonen .

In spring and summer, Hexing performs in Finland. Sometime later, Hexing also heads to other parts of Europe. Have a nice summer!

Line up:

Riku Siisiäinen (Vocals)

Mio Asimont (Guitar)

Tuure Suomalainen (Guitar)

Ossi Kylliäinen (Drums)

Ben Kejonen (Bass)

Tracklist:

1. Welcome To Salem

2. Shutdown brain

3. Burn this city

4. Death may die

5. Scream

6. Servants of Belial

7. Whore of Babylon

8. Choose me or choose death

9. Kill list

10. Schizophrenia

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*