Newsfeed

Vølus: Behold the blackened death metal onslaught!

Vølus – Thrown To The Abyss

Vølus is one man blackened death metal band from South Carolina, USA formed by Justin Vølus in 2018. Vargheist Records support Vølus`s album Thrown To The Abyss released June 11.

Vølus has returned with his second full-length release entitled Thrown To The Abyss a follow-up to Festering Anti-Cosmic Wound (2020) and Deadstar Illumination EP (2021). The album name is taken from the song Thrown To The Abyss Vølus wrote back in 2018 on The Vermin Speak demo. The track Chronoblast Paradox,

Vølus mastermind Justin Vølus comments on the album, «A newly improved sound has taken hold, evolved yet still dissonant and macabre as ever before, but with a dark progressive twist to the songwriting. This newfound direction has enabled the function; to create audio scapes that fill the mind with a dreadful fleeting embrace. The embrace of what it must feel like to be knighted by the damned. A perspective of past and present, Life and Death. The perspective of immortality and paradoxes. The variation and ideas on this record are inspired by many sources such as HP Lovecraft, Legacy Of Kain, Robert Bloch, and the Egyptian esoteric».

Thrown To The Abyss was written, performed, recorded, and mixed by Justin Vølus, with mastering by Will Killingsworth at Dead Air Studio. Cover art by Dede Suhita.

Behold the blackened death metal onslaught!

Vølus is Justin Vølus – all instruments, vocals, and lyrics

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*