Newsfeed

Black Nazareth: Name from nickname of hometown!

Black Nazareth Cold As Stone

The name Black Nazareth comes from the nickname of their hometown Schiedam. Distilled from these grounds, these four rock- veterans will bring to you their new band. Black Nazareth stands for a hard workin’, hard partying, and hard rock n rolling pack of dogs soon to crank you speakers with some powerful, melodic, dynamic and pounding heavy tracks to fill your days, and most of all: your nights

Dutch rockers Black Nazareth give us another taste of their self-titled album, Black Nazareth, with their third video, Cold As Stone

The full-length album was released on July 8th, 2022 via Wormholedeath worldwide.

The band speaking about the song, said: «The song is about a dark side of life. We feel cornered and don’t see the light. Struggling day by day with who you are. Depression»

«It depicts the burden of what depression brings along. I wrote these lyrics because one of my closest friends is struggling with depression for over 9 years now (and maybe even much longer). In these years he has been from days where he would stay in bed all day to days where he would attempt suicide, using drugs, and drown himself in booze. He wanted to see the good things in life and make the best of it, but every time when he tried to turn the page in his life something happened that threw him right back into the darkness». The track Drops Of Sorrow,

«It is written from a first-person perspective and I used terms like how the body is deteriorating as a figure of speech to show how heavy it is to cope with depression. In the second verse, I’m depiction a scene where I’m lost and I just can’t find the way out of all this mess. And in the choruses, I’m asking the mother to help, as your mother is the person who made you and put you in this world ».

After releasing all of the songs as singles, the band felt it was time to gather all of the singles into a mini album, along with a previously unreleased song.

Black Nazareth are:

Daniël De Jongh – Vocals

Martijn Spierenburg – Keys and programming

Menno Gootjes – Guitar

Henry McIlveen – Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*