Newsfeed

Daylight Misery: Inspired by the loss of their dear friend Dimitris Theodoropoulos.

Daylight Misery - Cancerworm

A special album title is Cancerworm from the band Daylight Misery and the album featuring Aaron Stainthorpe, Sakis Tolis & Gus G. Below the special album title is explained!

The Athenian metal band Daylight Misery, inspired by the loss of their dear friend Dimitris Theodoropoulos (member of the progressive metal band Rex Mundi from Thessaloniki) on the 31st of May 2021 from cancer, decided to write a song called Cancerworm which is based on his story and everything he has been through over the last years of his life. The purpose of this song is to raise money which will be offered in his memory to children who suffer from neoplastic diseases.

Many known artists from the heavy metal scene participated in Cancerworm. Specifically, guest vocals were done by Aaron Stainthorpe from the British band the legendary My Dying Bride as well as Sakis Tolis, founder, guitarist, and leader of the biggest metal band in Greece, Rotting Christ,

Furthermore, the guitar solo of the song was played by the Greek guitar player Gus G. who has a brilliant career with his main band Firewind and with his solo work as well. It should be noted that during the period of 2009-2017, he was the guitarist of Ozzy Osbourne and launched with him the full-length album “Scream”. Vocals were done by Vassilis Mazaris, bass player by Aggelos Malisovas while Nicos B. played the guitar. The lyrics were written by Vassilis Mazaris and the music was created by Nicos B.

On the song also participated Harris Pazaroulas, performed in the double bass quartet, Kostas Panagiotou member of the Greek-British metal band Pantheist on keyboards and Bill Papanikolakis on drums as a session member. The recording/mixing/mastering of the song was done by George Bokos at Grindhouse Studios Athens while the lyric video was created by John Kaimakamis and the Nightwatchers. Graphics were edited by Jon Toussas for Graphic No Jutsu.

Tracklist:

Cancerworm(feat. Aaron Stainthorpe, Sakis Tolis & Gus G.)

Line-up:

Vassilis Mazaris – Vocals

Nicos B. – Guitars

Aggelos Mal – Bass

Bill Papanikolakis – Drums (session)

For fans of Rotting Christ, My Dying Bride, Paradise Lost, Moonspell, Amorphis, and Nightfall.

Recording info Music by Nicos B.

Lyrics by Vassilis Mazaris

Guest Vocals: Aaron Stainthorpe (My Dying Bride, Solo, ex –Ozzy Ousborne & Sakis Tolis (Rotting Christ)

Guest Solo: Gus G. (

Double bass quartet performed by Charis Pazaroulas

Keyboards: Kostas Panagiotou (Pantheist)

Piano: Celine Toli (Piano melody composed by Kostas Panagiotou – Performed by Celine Toli)

Recorded, mixed and mastered by George Bokos at Grindhouse Studios Athens

Cover artwork by Jon Toussas – Graphic No Jutsu

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*