Newsfeed

Electric Octopus: Nestled in-between the mountains of county Fermanagh and county Leitrim.

Electric Octopus - St. Patrick's Cough

Electric octopus doesn`t sound very good,  but the band Electric Octopus sounds on the contrary very good, and yes this is very great music! St. Patrick’s Cough is the new album from this great band and Interstellar Smoke Records support the band. Says, «Started life in Belfast. Musical meanderings and improvised sessions are our business. Welcome along for the ride!».

«Over the last few years, Belfast-based trio Electric Octopus have emerged as something of a sonic law unto themselves. Equal parts intuitive and boundlessly inspired, their ever-changing explorations of the psychedelic unknown is something that inspired many on our scene».

«Thank you to everyone for the support over the years. The majority of this album was recorded in Holywell, nestled in-between the mountains of county Fermanagh and county Leitrim. A short walk from St Patrick’s holy well. The water is reputed to be the coldest in Ireland, and is a site of pilgrimage for local people. The upwelling has a yield of about 600 gallons per minute and flows off into two streams, each flowing in a different direction. A magical place and the namesake of this album».

«We spent a time playing sporadically during the pandemic, split across continents and then landmasses. Here we have brought together the different elements we each gathered on our respective journeys. Rather than releasing quickly, we took the time, worked on the mixes and got the best audio aesthetics possible. This is a constant learning experience, and thank you for coming for the ride. We are now all living on the same landmass again, watch this space. Thanks a million, Electric Octopus».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*