Newsfeed

Celestial Wizard: Combining their passions of dungeons and dragons, space adventure, and fantasy!

Celestial Wizard – Winds Of The Cosmos

Merlin, also known as Merlin Ambrosius or Myrddin Emrys, is best known as the wizard at King Arthur’s court. He was probably a clestial wizard, and many years later the band Celstil Wizard try to play celestial music! The track Ice Realm taken for the album Winds Of The Cosmos,

Combining their passions of dungeons and dragons, space adventure, and fantasy, Denver, Colorado’s Celestial Wizard takes influences like Arch Enemy, Metallica, Firewind, and Turisas and forge a path all their own! They have their second album coming out this year on July 15th, the fantastical and fun-filled Winds Of The Cosmos.

Modern and melodic, this album will be a breath of fresh air for Celestial Wizard’s existing fans as it is a massive leap forward in production quality and musicianship, being their most cohesive, collaborative work to date. New fans will be enticed by catchy, nerdy choruses overlaying the melodic death metal riffs.

Their fire and passion are evident in both the single and the album, making it hard to sit still for this one. Celestial Wizard will be enjoyed by nerds of all kinds and especially fans of Dark Tranquillity, Firewind, and Amon Amarth.

Winds Of The Cosmos is a veritable blend of power metal and death metal. The songs combine crushing and aggressive vocals with a thrashy and melodic style of guitar playing. The drums are clear and punchy and give a solid foundation and framework for the music to thrive. All these elements together create something new and unique in its own right, blazing a new trail of melodic heavy metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*