Newsfeed

Daniel Tompkins: With two new singles and a signature beer!

Daniel Tompkins – The Abyss

TesseracT singer Daniel Tompkins announces the release of two new singles and a signature beer! Daniel Tompkins has released a visualizer video for his brand new single The Abyss.

The Abyss is the first of two new singles the singer is announcing. Tompkins released Frenzy on July 7. «I’ve had these songs in the pipeline for some time after a spell of writing last year», Tompkins explains. «They showcase a different side of me that’s been bubbling away. I really felt like I needed to ramp up the energy and these two tracks definitely get me excited for the new album that I’m working on with Mac Christensen Deeper Kind and Paul Ortiz aka Chimp Spanner».

«Whilst The Abyss is a upbeat song about rising above uncertainty, Frenzy, which you can hear next week, is a full-frontal assault – it’s like screaming in the mirror at yourself to keep going. I wrote these songs last year, handled the guitars, all tracked with my OD Guitars Cybele and decided to bring in Mac as a co-producer, on these two songs – he’s really helped to bring them to life».

«The mix and master was handled by Forrester Savell who I’ve worked with previously on Skyharbor’s Guiding Lights and WMBB’s The Cost of Dreaming released last year on Kscope. And talking of WMBB, we are currently working on the next album, too».

At the same time Tompkins has teamed up with Newcastle’s Alpha Delta brewery to launch his own IPA called Liquid Hype.

«I’m also very excited to announce that the songs will be accompanied with my very own Double IPA with Alpha Delta, they are master brewers who really know their craft», Tompkins adds. «The DIPA is aptly called ‘Liquid Hype’ brewed with Strata and Citra hops, it’s an 8.5% hazy with passionfruit notes – perfect for the summer. So yes, I’m bringing the hype!».

«I hope you all appreciate this one, I’m making myself very vulnerable showing off the process of how I learn songs!».

This is another rough one that’s starting to take shape. A different vibe to Frenzy, which I posted yesterday.

Your thoughts as a community of followers are always welcome – just apply some foresight and imagine this with better production.

To me the idea has potential!

Thank you all for being so awesome 🙂».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*