Newsfeed

LaNinia: Big impact on the development of the Polish metal scene.

LaNinia - Tyrant

Tyrant – second full-length album by the heavy metal band LaNinia was released some time ago, and the track Exterminate is a nice taster,

This Polish band was formed in 2018 by two friends, Daniel Ludwiczak (guitar) and Janusz Duź (guitar). Their music is inspired by bands such as Sepultura, Vader, Biohazard and Acid Drinkers. Debut album entitled “Loneliness” (2018) is a reference to the passing of time, interpersonal interactions and what the world around us is today. It’s the album that goes back to the 90s, but it does not avoid modern sounds. New material entitled Tyrant consists of 11 compositions bearing a common denominator-tyranny, which is the main theme of the album.

As the band explain: «In today’s difficult and uncertain times, we wanted to look at this phenomenon at a wider angle and present it from different perspectives. The album fully shows the multidimensionality of the band and what it has to offer to both Polish and English speaking listeners. English lyrics, melodic vocals and guitar groove are the most characteristic features of LaNinia. Invited guests musicians not only showed up for the recording sessions, but also took active part in the creation of the music right from the beginning and left a significant mark on the final sound of the compositions».

«The album includes a cover version of Mandatory Suicide by Slayer. Our version of this track features Piotr Luczyk as a guest. He is a musical personality that had a big impact on the development of the Polish metal scene and made this cover even more special! »

Tracklist:

1. Confession

2. Down With The Wicked

3. Not My Sin

4. My Tyrant

5. Mandatory Suicide (Slayer cover)

6. Eclipse Of Humanity

7. Fight Back

8. Malum In Se

9. Exterminate

10. The Dark Times Roll

11. Petrichor

Line-up

Mateusz Popis – vocal

Daniel Ludwiczak – guitars

Janusz Duź – guitars

Sergiusz Paszkiewicz – bass guitar

Karol Wiśniewski – drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*