Newsfeed

Burntfield: Filled to the brim with luscious textures.

Burntfield – Empty Fream

Burntfield offers progressive alternative rock – melodic, atmospheric and emotionally charged. Said about the band by our collogues in House Of Prog ,  «filled to the brim with luscious textures… ».

At the rising of the sun your house is built on stone foundations and the hand in yours is warm. Your future is painted in certain, solid colors and the rays of dawn touch all you see with gold. Yet in the space of a few brief hours, clouds gat Line-up:

Juho Myllylä – Vocals / Guitars

Maarten Vos – Bass

Steven Favier – Drums her and rain falls.

Finnish prog trio Burntfield have released their second album Impermanence on vinyl. The band have announced that they have released their second album Impermanence on vinyl. Burntfield share video for Empty Dream,

Originally released through the Progressive Gears label last year, the follow-up to 2018’s Hereafter debut, was met with critical acclaim upon release.

Burntfield were formed by guitarist-singer-songwriter Juho Myllylä in Helsinki in 2012. The band have thus far released two EPs, Organic Wave (2013) and Cold Heart (2015). Currently based in Amsterdam, the band also feature bassist Maarten Vos and drummer Steven Favier.

The new vinyl version of Impernanence is available on 140g vinyl, in eco friendly packaging with insert.

Track list:

1. Empty Dream (3:31)

2. Back Again (3:46)

3. Trust in You (3:25)

4. Something Real (3:48)

5. The Light (5:34)

6. Thank You for Everything (3:03)

7. Impermanence (9:10)

8. Everything Will Change (3:47)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*