Newsfeed

Earth Eater: Technical deathcore.

Earth Eater – Infinite Ruin

Sometimes is small children earth eaters, the band Earth Eater are not children but pretty young but adults and talented musicians. The band is from Portland and that city located at Columbia River, but the town have a band which overflow in a fascinating way with technical deathcore! The track Obligatory Suffering,

Toxic Henry animations says,

«You guys just keep improving, although compared to previous albums I think there’s a lack of high pitch guitar riffs. And thats what I think made you guys different from every other band and unique, yall actually used those types of guitar riffs and made magic instead of the same old same old heavy guitars throughout the entire video like Lorna shore and all them. Essentially i liked the way you guys spiced things up and made more sound diversities in your music. I’m also you glad guys used more high .pitched screams as well and snarls or grunts (not to sure on the name for it). One thing I think the previous albums were missing.

Necktwister is thrilled to announce to have come to an agreement with technical death metal/deathcore band Eart Eater to release their new album Infinite Ruin onto the European Market

The technical deathcore band from Portland, Oregon is a three piece that blends several styles into one coherent mix. Earth Eater counts influences from technical death, deathcore and groove metal.

In 2022 the band releases their first full-length called Infinite Ruins, landing guest appearances by Taylor Barber (Left To Suffer, vocal feature on Legion) and Craig Spencer (guitar solo on Slaves).

The album was recorded and produced in collaboration with Joe Johnson from Tone Traktor Audio and features artwork from Andreas Christanenoff from Armaada Art.

FFO: The Faceless, All Shall Perish, Through The Eyes Of The Dead, Wage War, Counterparts, Decapitated, Lamb Of God, Cannibal Corpse and other early 2000’s deathcore and death metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*