Newsfeed

Elliott’s Keep: The new name to honor Glenn!

Elliott’s Keep - Vulnerant Omnes

Elliott’s Keep is a progressive doom metal band and Vulnerant Omnes is their new album and the track Laughter Of gods is a taster of what they offers.

Release Date: August 19, 2022, and FFO: Solitude Aeturnus, Wheel, While Heaven Wept and located in Dallas, Texas.

In the 1990’s, the members of Elliott’s Keep were in a predecessor Dallas, Texas band named Marauder , along with vocalist Glenn Elliott. When Glenn died tragically in 2004, the remaining members reformed as a three-piece band in 2006 with the new name to honor Glenn. Elliott’s Keep debuted with the album In Medias Res in 2008.  Sine Qua Non followed in 2010. Both were released on the Brainticket label founded by John Perez of Solitude Aeturnus. Nascentes Morimur was released in 2013 and Lacrimae Mundi followed in 2017. Elliott’s Keep now returns with their 5th full-length album, Vulnerant Omnes . This release will be the first available on vinyl through NoSlip Records .

 Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*