Newsfeed

Illegal Mind: A metaphor for a human life.

Illegal Mind – Forbidden Content

We could say the people that do terror acts and other terrible things have illegal mind. A band name as Illegal Mind is very good and totally harmless. The post-apocalyptic metal band Illegal Mind with the EP Forbidden Content,

«The EP is a metaphor for a human life as a world, and how it supposed to be strong in order to pass all the crises and depressions in person’s life.The common imagery trough all the album is post apocalypse, and what led to it. Post-Apocalypse means that the world survived, in huge depression but it’s alive, and after go trough the whole crisis you are a whole new, stronger human.We define our music as an alternative metal/nu-metal with elements of punk-rock».

Location: Tel Aviv, Israel

Band Members:

Max Datskovsky – Vocals/Guitars

Arthur Blinov – Drums

Michael Bogomolny – Guitars

Oleg Zavalko – Bass

In this album that contains 7 tracks, they present a mixture of rock, alternative metal, as well as punk and grunge influences. The album was recorded at AG Studios Tel Aviv only by Max Datskovsky, the vocalist, and former drummer Arthur Blinov, with the help of monster music producer Alex Zvulun (Desert, Chugun, Fatum Aeternum, The Fading).

The band started rehearsing in one of the Tel Aviv studios in February 2018. After several jams with several musicians, a 4-person band was born, which started working on an EP, and these days it has been conquering the minds of the band’s first fans.

The idea for the name was born accidentally after reading some of the texts by vocalist Max Datskovsky by other band members. The texts talk about a dystopian future and a mythological end of the world as we know it. Inspired by books, computer games and movies from the last century. The band has a singing call about where humanity is headed and how to avoid it.

Says, «You had enought of this planet’s problems, politics, pain and suffering, looking down at the city where you used to live before you go to an increadable journey to a different world! We are excited to present our second single form the upcoming album!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*