Newsfeed

Masque Of Art: Completed during an extended time period.

Masque Of Art - Masquerad

The album Masquerade from the classic rock band Masque Of Art from Sweden is out via Wormholedeath worldwide. The band have hints of AOR in the music.

Masque of Art are:

Jörgen J. Anderson: Lead guitar and backing vocals.

Michael Storck: Lead vocals

Peter Lundgren: Drums and percussion

Nalle Påhlsson: Bass and backing vocals

Mathias Norberg: Keyboards

Jörgen Svensson: Guitar, additional keyboards, and backing vocals

The track Don`t Let It Rain,

By the end of 2016 guitar player and songwriter Jörgen J Andersson presented his thoughts of launching a recording project to drummer Peter Lundgren and singer Michael Storck. Jörgen had at that time finished a song writing period and felt that it was time to gather the right musicians and make an album. Peter and Michael wasn´t late to join and the three started to look for musicians to record with. The title track We Live In America,

Guitar player Jörgen Svensson, bass player Nalle Påhlsson and keyboard player Mathias Norberg was brought in during 2017. Soon the decision to form a band rather than just having a recording project was taken. All of the band members love to play music influenced by the great rock bands from the 1960s, 1970s and 1980s simply because that is what formed them musically.

The pre-production process and recording sessions had to be spread over an extended time period because of the quite heavy schedules and commitments the musicians already had.

Once finding the right engineer for the mixing of the album, the mixing process had also to be completed during an extended time period for the very same reasons as for spreading the recording sessions.

The album was originally planned to be released during 2020 but due to the pandemic, decision to postpone the release was taken. The band members are thrilled that the album finally will be released and are looking forward to performing live.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*