Newsfeed

Overtoun: With old school death metal mixed with Latin American music!

Overtoun -Made Manifest ft. Awká Mondaka

Overtoun and their new track Made Manifest ft. Awká Mondaka,

Overtoun is metal band from Santiago/Boston, formed by Yoav Ruiz- Feingold, Felipe Leyton, Agustín Lobo and Matías Bahamondes .

Made Manifest ft. Awká Mondaka is a track taken from Overtoun album This Darkness Feels Alive, was re-release on May 27th, 2022 via Wormholedeath.

Bringing back the brutal force and sounds of old school death metal mixed with Latin American music, the revolutionary young band from Santiago/Boston has been spreading their talent, passion and energy all over the world, characterized with their outstanding musical quality and powerful social commentaries. The track This Darkness Feels Alive Documental Parte 1 – Historia, Centuries Of Lies,

The group was born in the hands of Agustin Lobo (drums) and Matias Bahamondes (guitars) in early 2014, but they were not complete until the addition of Mexican vocalist Yoav Ruiz-Feingold, who joined in late 2017. They’ve not stopped working since the release of their debut album Centuries of Lies (2018), which originated from a demo tape called Eyes Wide Open (2016), that establishes a strong social commentary blended by the rage of progressive thrash.

Going through various lineup changes, their toured their home country twice, getting a lot of recognition in national and international media.

Just in the past year, the renowned bassist Felipe Leyton joined them, finishing their search for an established lineup. Their hard-working attitude led them to write and record their sophomore album in a matter of months since the release of their first LP.

They took their perfectionism to another level, searching for the best production quality in every aspect. Their second album ‘This Darkness Feels Alive’ is a record that goes inside the hell of the human mind, alongside a crushing attack of pure and organic Death Metal and It will be reissued via Wormholedeath worldwide.

Line up:

Yoav Ruiz-Feingold – Vocals

Matias Bahamondes – Guitar

Agustin Lobo – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*