Newsfeed

Scarlet Dorn: With a variety of emotions ranging from gentle and tender to menacing and somber!

Scarlet Dorn – Queen Of Broken Dream

Scarlet Dorn with the track Unstill Life from the album Queen Of Broken Dreams coming September 30th. And yes this is a good album tile as some women unfortunately is queens of broken dreams!

With her captivating voice, singer Scarlet Dorn exudes a variety of emotions ranging from gentle and tender to menacing and somber. Free of boundaries between genres, Scarlet sings her way straight into your heart. From industrial sounds, rock ballads, and some catchy electronic beats, the band takes all listeners on a journey through complex human abysses, the world of hope and sorrow, but also directly into the arms of life in all its glory. Scarlet Dorn always combine an incredible elegance of darkness with a particularly memorable catchiness of the songs.

Line Up:

Scarlet Dorn – Vocals

Bengt Jaeschke – Guitars, Backing Vocals

Benjamin Mundigler – Bass, Backing Vocals

Gared Dirge – Piano

Henrik Petschull – Drums

Scarlet Dorn was founded in 2016 by the producers Chris Harms and Benjamin Lawrenz, together with the singer Scarlet Dorn. Not only through the release of the albums Lack Of Light and Blood Red Bouquet, but also through determined touring with Within Temptation, Joachim Witt, Letzte Instanz, Lord Of The Lost among others. The new Scarlet Dorn album Queen Of Broken Dreams will contain 12 new songs and will be released as a Limited LP Edition including red colored vinyl, CD Edition in a digipak as well as digitally.


Link:

Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*