Newsfeed

Seeting Akira: Explosive. Bombastic. Defiant. Intense.

Seeting Akira – Punishment Instructions

Seeting Akira release their blitzing new single Punishment Instruction, out now on FiXT.

Explosive. Bombastic. Defiant. Intense. Seething Akira continue to rampage forward with their gloriously turbulent nu-metal sound. Hot off the editorial success of their last album Dysfunctional Wonderland and with scheduled appearances at the Heavy Music Awards 2022 on June 5th, Download Festival on June 8th, and Tech-Fest on July 1st, comes the band’s fiery latest single Punishment Instructions.

Punishment Instructions expresses all facets, whether that be positive or negative, of hope, wish and desire. The message expresses the loss of hope due to the uncontrollable actions of others. Punishment Instructions are the side effects of when these immoral actions are resisted.

 Punishment Instructions is a hard-hitting metal track that exemplifies everything fans love about the band. As the song’s thought-provoking lyrics examine the effects of trying to resist when others are trying to strip all hope away from you, the heavy rhythms, featuring aggressive guitars, coupled with the aggressive vocals, only add fuel to the rebellious firestorm that is Seething Akira. Warning: This single may induce the urge to jump into your nearest mosh pit. Listen wisely, and use as directed.

Seething Akira have developed a gloriously turbulent sound that is uniquely their own. Founded by vocalists Charlie Bowes and Kit Conrad, Seething Akira are a 6-piece electronic nu-core band hailing from the seafront city of Portsmouth, UK that have been tearing venues apart across Europe with their powerful fusion of genres since 2012.

 The band’s first full-length album, Sleepy Skeletor, dropped in 2018 and made it clear that Seething Akira would be a force to be reckoned with in the years to come. In late 2020, the band launched a series of new singles leading up to their second album, the highly anticipated Dysfunctional Wonderland. With the strength of the band’s music and their popularity with fans rocketing skyward, they connected with electronic rock label FiXT and forged a partnership for their future releases.

 Seething Akira has been featured on the Rock Hard Spotify editorial list, while their single Firepower landed on Kerrang Radio and Scuzz. I Am The Devil and The Islander. Were both featured on BBC Introducing, and The Islander premiered on Soundsphere Magazine.

 At home and on the road, Seething Akira have also put their stamp on staple festivals such as Bloodstock, Victorious, Camden Rocks, and many more while touring with bands like The Qemists and The Algorithm. The band dropped the latest album Dysfunctional Wonderland in late 2021 and are now releasing new singles in mid 2022 in the build up to their new album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*