Newsfeed

Corners Of Sanctuary: Have such a legacy attached to them.

Corners Of Sanctuary - Defying

I have no sanctuary, so corners in a sanctuary sounds strange, but the band Corners Of Sanctuary sound very good!

Corners Of Sanctuary’s Drop Def Leppard Tribute EP, Defying. Traditional American heavy metal band Corners Of Sanctuary (COS) have released their new digital Def Leppard tribute EP titled Defying.  The EP is now available via Sonic Velocity Records.  Defying includes cover versions of Mirror, Mirror, Rock Of Ages and a piano-envisioned version of the classic Leppard track, Bringing On The Heartbreak.

 Defying was mastered by former Metal Blades Records engineer and producer Bill Metoyer (Slayer, Armored Saint).Guitarist Mick Michaels says, «When working on a project like this, there are more challenges to surmount than first considered, Songs such as the ones we had chosen to do have such a legacy attached to them…so the impact that comes from doing a cover version of your own has to essentially live up to the legacy…which, in the case of these Def Leppard songs, are legendary.

Corners Of Sanctuary and the track Mirror, Mirror (Look iNto My Eyes) Def Leppard cover

 Alongside performing a handful of shows, COS is putting the finishing touches on the band’s upcoming second best of installment, Metal Never Dies, which is scheduled to digitally release this summer as well via Sonic Velocity Records. Additionally, work continues on the band’s next full-length album, Vengeance Of The Fallen. The track Fight (Brave Is The Haert).

‘https://www.youtube.com/watch?v=Byh2G7_Gjbc

«We have several projects in the works but continue to be making headway with the next full-length album», Michaels added .The track Into The Night,

What others are saying about Defying:

«COS does it again and this time it is covering some great Def Leppard tracks. The band sounds killer and Frankie’s (Cross) voice sounds amazing. I was excited to hear the Defying EP and I was not disappointed. Another great record from a great band».

– Chris Natalini, host of the Brothers Grimm Show on Cranium Radio

«Killer job…I love this! This is just great…just awesome…needs to be heard by all».

– Doug Franklin VP of Operations, RFL Records US

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*