Newsfeed

Daidalos: Metal and icebound and seamen that disappeared!

Daidalos - Northlight

German one-man symphonic dark metal band Daidalos founded in 2020 by drummer/pianist Tobias Püschner (former drummer of the technical thrash band Revolt) released the debut album The Expedition July 2022 via Extreme Metal Music. Daidalos with second single Northlight,

The above mentioned album was inspired after reading a book on Captain Sir John Franklin’s Lost Expedition, a British voyage of Arctic exploration that departed with 129 men from England in 1845. Both ships, called Erebus & Terror, became icebound and after being trapped and suffering in eternal coldness for over a year, the remaining sailors decided to abandon their ships. Trying to survive, they set out for the Canadian mainland, but disappeared.

German one-man symphonic dark metal band Daidalos (founded in 2020 by drummer/pianist Tobias Püschner former drummer of the technical thrash band Revolt. The original idea was to write blackmetal songs just by piano & drums. But after an experiment of creating atmospheric breakdowns between the heroic but hopeless mental state of Sir John Franklin´s Arctic Expedition, a concept for The Expedition was born. Still in the lead of the piano, eight symphonic dark metal songs arised. The track Icewind,

Recommended for fans of Dimmu Borgir, Wintersun, and Fleshgod Apocalypse.

«The Expedition is a musical journey through the Arctic Ice, on board with Sir John Franklin’s crew. The different moods the sailors had to experience at that time probably went from heroic and enthusiastic to absolute hopelessness and daily mortal fear. I composed these atmospheres musically and told them as a concept album / musical story», says Püschner.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*