Newsfeed

Amon Amarth: Chose the Vikings or the Saxons?

Amon Amarth – Get In The Ring

To produce a video is very often a complicated and versatile affair. Take a look at the effort in making Amon Amarth`s new video! Track produced, mixed and mastered by Andy Sneap at Backstage Productions.

Viking metallers Amon Amarth have a new video Get In The Ring taken from the album The Great Heathen Army.

Video Cast and Crew:

Feature appearance by the one and only Erick Redbeard!

Produced by – www.g13.film

Directed – Dariusz Szermanowicz

Cinematography – Bartosz Szydłowski, Przemek Sitek

Editing – Dariusz Szermanowicz

1st AD – Grzegorz Gwiżdż

Production Manager – Rafał Szermanowicz

Art Director – Rafał Osiński

Art Department – Adam Rajczyba, Piotr Gałka

Costume Design by Kylla Custom Rock Wear

Gaffer – Waldemar Kmieć

Sparks – Andrzej Gora, Michał Haśko

Set Service by Dr.Schultz

Camera Assistants – Karol Iwan, Krzysztof Kozłowski

Makeup – Klaudia Majcher

SFX Pyro – Flashart Polska

FPV Drone – Cineghost Videos

Power – 116MK

Backline & PA- Andrzej Pindelski, Paweł Ostrowski, NH Projekt

Stunts – Action Academy Stunts, Tomasz Lewandowski, Bartłomiej Miziński, Paweł Janisiow

Dancers – Daria Gronkowska, Klaudia Fugiel, Kasia Szopińska, Anna Kowalska-Rudy

Cast – VulturesCreations facebook.com/VulturesCreations instagram.com/vultures_creations

Bartosz Kalista “Barkal” Michalina Wiśniewska “Miska” Anna Lipiec “Madka”

Michał Hrynczyszyn “Hrynek” Daniel Has „Dohid” Tomasz Grochowski “Człowiek” Karolina Buczeń “Smoku” Jedrzej S. Bugalski “JJ” Paweł Kiepas “Kiepas” Marcin Szymański “Skula” Marek Szymonowicz “Jajówa” Tomasz Duszyński “Donski” Jacek Gajewski “Jack” Edwin Boruch “Wilczek” Maciek Żyra “Bomak” Piotr Kołakowski „Kołak” Grzegorz Dąbrowski „Mexyk

Track list:

1. Get In The Ring

 2. The Great Heathen Army

 3. Heidrun

 4. Oden Owns You All

 5. Find A Way Or Make One

 6. Dawn Of Norsemen

 7. Saxons And Vikings

 8. Skagul Rides With Me

 9. The Serpent’s Trail

Speaking on the announcement of their new album, Amon Amarth share: «The armada of the Great Heathen Army is at sea on the way to raid, but before we land at distant shores on August 5th we have a new single and video for you to feast on. This is the title track from the new album with a video we shot with the talented Pavel Trebukhin in Riga, Latvia. Who will you choose to fight with? The Vikings or the Saxons? Choose well and the Gods will decide your fate».

Amon Amarth vocalist Johan Hegg comments: «Overall The Great Heathen Army is one of the heavier albums we’ve made. There are some dark and heavy songs that are really powerful and in your face, but we obviously have some trademark melodic Amon Amarth songs on there as well and a few surprises too. It’s a really well-balanced album. It sounds great. Andy Sneap is awesome. It was great to be able to work with him again».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*