Newsfeed

Cantervice: With a song aimed to break the complacency in a society!

Cantervice - Doomsda

Cantervice is an American concept-based electronic rock project, its core concepts centered on a future dystopian world, plagued by a government that has assumed control over all technology and information.

Doomsday is a song aimed to break the complacency in a society that has been sedated by fear. Many individuals are terrified when it comes to challenging the mold they’ve been forcefully reposed in. Doing the basic things that make us human, such as standing up for what is right can have severe consequences, consequences that inspire inaction and selfishness in times where action is critical.

This song is aimed to inspire those who are struggling to let go of that fear, letting them know that they are not alone in their struggle and that inaction will only breed oppression.

Formed in January of 2021, Cantervice was destined to be the solo/side project of Robert Matlock with only one release, Void. However Void quickly crossed 100,000 streams across all platforms and there was a growing fanbase demanding new music.

 By summer 2021 Matlock had completely shifted gears and started doing a lot of development and experimentation for Cantervice.

 Realizing he had no desire to go into such an ambitious project alone, he reached out to long time friend Tim Walker, who joined in on drums.

They released a new single The Machine in December of 2021 and shortly there after recruited Kris Smith on guitar, and Eric Knighton who would round out the group on bass. Cantervice signed to independent multi-genre label FiXT in early 2022.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*