Newsfeed

Deadly Vipers: Where science fiction begins to be real!

Deadly Vipers – Fueltronaut

Actually not all vipers are deadly and in Norway there are only one kind of vipers that are potential deadly. I don`t fancy vipers but the France band Deadly Vipers is a band that I enjoy. The track Big Empty from new album due out 30th September.

States, «We play a Sci Fi Fuzzy Psych Rock call it Stoner rock

Second album will be release on Fuzzorama Records

Deadly Vipers is a french band who plays an energetic and powerfull music, between ftoner rock and heavy fuzz rock!».The band just signed their very first album Fueltronaut with Oak Island Records (Kozmik Artifaktz, Germany).

9 songs recorded in France, mastered in Texas, by the great Kent Stump from Wo Fat. 9 songs who’s going to make you feel the sensations of a road trip across a dry and dusty desert, or a space travel in a parallel universe, where science fiction begins to be real!

Deadly Vipers distills an effective fuzzy rock, without frills, thanks to the richness of the compositions, all made possible by grooves as catchy as they are devastating.

The band offer a personal vision of the genre, where the riff is the fuel that powers interstellar engines, actors of a journey from the desert expanses to the ends of the universe.

New album ‘Low City Drone’ is their own vision of the future/past, a dystopian tale about the humanity last breath and an utopian hope about the reconstruction after the end. Watch out for drones coming from above, they are listening to what is being said below…

Links:
Facebook
Linkthree

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*