Newsfeed

Orden Organ: The voice of the Viking metal queen blends wonderfully into the melancholic doomsday mood!

Orden Organ - Absolution For Our Final Day

It’s no secret that Orden Ogan works great as a feature partner. But an Orden Ogan song sung entirely by Leaves’ Eyes singer Elina Siirala is a novelty for both parties. The voice of the Viking metal queen blends wonderfully into the melancholic doomsday mood of the new version of the song Absolution For Our Final Days and gives the whole thing an epochal sheen. Orden Oregan is from Germany and they plays a very good power metal.

The original song version with front-man Sebastian Seeb Levermann is featured on Orden Organ`s much acclaimed latest opus, Final Days, once again produced by the extraordinary vocalist himself, turned into a real smasher and proves that the song writing skills is very good.Final Days combines finesse with huge riffs, clever arrangements with great melodies.

Levermann comments: «Absolution For Our Final Days is the second track of the latest Orden Organ album Final Days that will be released with a special guest vocalist as a new feature version. After the release of It Is Over featuring metmalcore shouter Dennis Diehl (of Any Given Day), that was a very interesting mixture and very well received, we asked ourselves how a track like Absolution For Our Final Day” would sound like with operatic vocals. Orden Organ goes female fronted symphonic metal.–

«Orden Organ and Leaves’ Eyes are connected by a long live and personal history on many levels. Elina is a phenomenal singer and a great person, easy to get along with, easy to work with. It was the obvious choice to ask her if she was interested in doing this little experiment. We are happy to have her on board. It’s crazy how different a song sounds with different (style of) vocals, right?!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*