Newsfeed

Radio Aftermath: Balancing aggression and melody with some delectable musical hooks!

Radio Aftermath - Custom Made Lizard Shoes

If a radio program is too controversial or very conceding for most listeners can there be a radio aftermath. Such is a sad happening. Much more enjoyable and fascinating is the music from the Leeds band Radio Aftermath! Radio Aftermath are set to unveil its latest opus, Custom Made Lizard Shoes!

Musicians:

Chris Dennett, Rob Burns, Sam Moran, Jack Craven.

Pitching modern British rock artists such as, Jamie Lenman, Biffy Clyro, and the much-mourned Black Peaks against the likes of scene stalwarts Alexisonfire and La Dispute, Radio Aftermath are serving up a deliciously enticing musical stew, balancing aggression and melody with some delectable musical hooks thrown in for good measure. This is the second single from their forthcoming debut EP due in August, the first being May’s fiery serving of A Cup Of Coffee In the Big Time.

Formed in 2014, Radio Aftermath consists of front man Chris Dennett (Vocals and Guitar), Sam Moran (Guitar and Vocals), Rob Burns (Bass and Vocals) and Jack Craven (Drums). After a turbulent few years consisting of stops and starts coupled with some ill-timed line-up alterations, the current iteration was born. Their debut single Kiss from a Rebel launched in May 2020 at the height of the first COVID-19 lockdown, followed by We Eat The Buffalo (November 2020), and Estranged (February 2021). From there the band managed to hit the road on their very own headline tour as well as supporting fellow Leeds lads When They Riot in late 2021. 2022 saw the guys hunker down to focus on recording and releasing new music, starting with May’s Cup of Coffee In The Big Time.

Now, with their debut EP release imminent, Radio Aftermath are back with their forthcoming new single Custom Made Lizard Shoes! The song was recorded, mixed, and mastered by the band’s very own Jack Craven. The song is a hook-laden affair that manages to bring a diverse range of bands from Biffy Clyro to Tool to Deftones to Mogwai to Alexisonfire, and lots of other points in between, showcasing what the band holds dear; quiet melodicism, catchy riffs, commanding choruses, and stupid sexy bass fills. As well as a cheeky vocal guest spot from When They Riot’s own Tom Wallwork. The track Custom Made Lizard Shoes (Ft. Tom Wallwork),

Following this, the band are gearing up to tour to support the EP once it’s released, and then continue to release new music regularly

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*