Newsfeed

AnamA: Active band, participating in several online festivals.

AnamA – Dark Night

AnamA with the track Dark Night,

2020 was a very busy period for the band AnamA. Even with the pandemic, the band was very active, participating in several online festivals across South America and releasing several singles, which culminated in the release of the EP Tales Of Doubt and Death, which came out in physical format in 2021.

After the release of the EP, some changes in AnamA’s lineup took place and in April 2022 the band returned to the stage for a show in Santo André with drummer Maycon Phantons in the lineup. Right after this show, drummer Maycon leaves AnamA to dedicate himself to other projects, but from this period in which he was in the band, the song Dark Night was re-recorded, originally released on the first album, self-titled AnamA and which won a new version now in 2022.

About this re-recording, vocalist and keyboardist Babi Bueno comments: «Dark Night is a re-recording of our first album and shows a maturing of the band. We wanted to have released the song last year, in an edition commemorating the band’s 10th anniversary, but due to numerous factors, it was not possible at that time. But we always believed in the song and for this year we could finally bring you this re-recording and we hope you all enjoy it, as much as we do. ‘Dark Night’ also marks the entry of our bassist Lucas Bernardes, who has been in the band since last year, but only now we were able to release a song with him on bass».

About the lyrics of Dark Night, Babi comments: «The lyrics talk a lot about our fears, our anxieties, they are metaphors for all that we feel, this dark night and all those thoughts that come to our minds and that scares you. What’s your fear? That’s the big question of Dark Night«C».

The song was produced by Wecko, at the Dual Noise studio in São Paulo and both the cover and the lyric video were made by guitarist Caio Garibaldi, from AnamA itself.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*