Newsfeed

Epinikion: With Wonderful World Of Jealousy!

Epinikion Inquisition

Jealousy isn`t good at all, but as a song title it is intriguing! Epinikion with the track Welcome To The Wonderful World Of Jealousy taken from the first full-length album from Belgium based symphonic metal band Epinikion has been released, called Inquisition.

Epinikion are:

Eleonora Damiano – Vocals

Robert Tangerman – Rhythm Guitar

Emre Demir – Bass

Renate de Boer – Keys

Guest artists:

Levent Gasgil – Lead Guitar

Tirtzah Bego – Drums

Steampunk stars:

Shawn Manders

Ton Bockkom

Sylvia Bockkom

Dueña Bee

Pascal Ulrich

Ella van der Linde

Johan Kostermans

Sophie de Graaf

Ann Gilis

Robin Verstraeten

Koen Van de Kerckhove

Sylvia van Duijn

Music & Lyrics written by Epinikion

Produced by Yarne Heylen & Epinikion

Drums written by Vincent Verstrepen & Epinikion

Recorded by Yarne Heylen at Project Zero Studio

Mixed & Mastered by Yarne Heylen

Artwork created by Beatrice Demori

Camera operated and video edited by Macro Falanga

Lyrics:

I have been living in the moment all my life

Leave the past behind

Destiny leads me where I need to be

Let things flow forward in whatever way they choose

As long as I follow my heart I will not lose

Nothing in life is to be feared it’s to be learned

Growth is to be earned

Negative voices make the wrong choices

Behind all hate I can sense so much jealousy

This dark emotion is my greatest enemy

Love is the melody carrying me

Through disapproving looks and vicious envy

Life is a song and I do want to sing it

I dance through the storm and will take every bit

Welcome to the wonderful world of jealousy

Why this relationship unleashes hate and fear

Has become so clear

Revealing the fire of hidden desire

Certainly blame someone else for your dirty mind

An irresistible urge to be most unkind

Love is the melody carrying me

Through disapproving looks and vicious envy

Life is a song and I do want to sing it

I dance through the storm and will take every bit

Welcome to the wonderful world of jealousy

Welcome to the wonderful world

Welcome to the wonderful world

Welcome to the wonderful world

Welcome to the wonderful world of jealousy

Tracklist:

01. The Council of Troubles

02. Inquisition

03. Love So Subline

04. Welcome to the Wonderful World of Jealousy

05. Stand Up and Fight

06. On The Brink of Despair

07. In The Middle of the Night

08. Sail Away

09. False Faced Demon

10. If I Could Turn Back Time

11. Strangers In The Dark

12. The Courage To Change

Epinikion is a symphonic metal band settled in Belgium. The band is founded in 2020 by Renate de Boer on keys and Robert Tangerman on guitar. The lineup is completed by Eleonora Damiano on vocals. Levent Gasgil and Emre Demir joined on lead guitar and bass to complete the album. For the live shows Rico Snel (ex Adversarius) will join on lead guitar, besides Rusad Hassan (ex Aeternitas) on bass and Joeri Warmerdam (Phantom Elite) on drums.

After Robert and Renate had ended their topsport careers, Robert came up with the idea to do something in music. The combination of his electric guitar and Renate’s classical piano almost naturally lead to the choice for symphonic metal music. As a band name they chose Epinikion, which means ‘hymne for the winner’. In Ancient Greece the heroic stories of athletes were sung in an epinikion after their victories at major events. A phoenix was added to the band logo, as a sign of athletes resurrected from their ashes as musicians.

 As a result of the passion and sports mentality of Robert and Renate, the band evolved rapidly. It gave rise to the need of professional music production. From the very beginning Epinikion combined heavy guitar riffs with subtle progressive and heavy metal influences, completed with harmonic and bombastic orchestral lines. The typical Epinikion sound is described as ‘epic, cinematic with captivating melodic lines. Refreshing symphonic metal with a personal twist’.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*