Newsfeed

Artwork For The Blind: Exactly what the song is about!

Artwork For The Blind - Hubris Minds In Dystopian Times

To make artwork or the blind on canvas is an impossible task I suppose.?! But artwork for the blind could be done by making music and that is exactly what the song Hubris Minds In Dystopian Times from the band Artwork For The Blind is about.

Hubris Minds in Dystopian Times is the new single and video landing ahead of the upcoming double album The Good, The Bad, The Ugly Truth later this year. Unleashing an apocalyptic sound of death, thrash and sludge, Artwork For The Blind lay bare the murky gloom of our modern lives.

«Hubris Minds In Dystopian Times is a song that makes you think of some far off dystopian. But when you put the song into perspective, you realize the song is about current events».

Based out of Louisville, Kentucky, the outfit formed in February of 2012 originally founded by members of an alternative music group. Inspired by the likes of Acid Bath, All Pigs Must Die, Faith No More and  Behemot, the quartet recently performed at Blue Ridge Rock Festival in 2021 and are due to appear at Full Terror Assault in September 2022.

The First Supper, the first single from Awork For The Blind upcoming LP last October, offered a glimpse into the abyss. Hubris Minds In Dystopian Times continues their descent with the added twist of reflecting the ongoing darkness in our present lives. Eerily emerging the fuzz-laden guitars and pounding percussion build to a full-throttle heavy sound. Demonic vocals deliver a dramatic narrative enhancing the carefully cultivated atmosphere of the track.

The extreme metal powerhouse does not shy away from manifesting a haunting mood, aptly portraying the uncanny depiction of modern times. Hubris Minds In Dystopian Times is a disturbingly entrancing release revealing a further tantalising morsel of the upcoming double album.

Artwork for the Blind formed around the Louisville, Kentucky scene in February of 2012. When founding members Sean Coy Curry, Chris Brackett, Michael Hoehn, and Larry Myers got to together to form a band that’s true to metal’s roots.

In 2013 they released their first album self-titled, Artwork for the Blind. In 2015 during the recording of their 2nd album II, guitarist Chris Brackett stepped out of the band. Sighting health issues. Guitarist Sol. E. Williams was tagged in as Chris’s replacement finishing up the album.

Soon after the release of II, Artwork started writing and recording material for a five song EP entitled A Dying Breed and the Living Proof. Sparking a multitude of video releases following the prior albums debuts.

Artwork For The Blind has always prided themselves on working with various video and graphic artist for visual concepts, album cover, and merchandise ideas.

Currently the group is writing and recording for an upcoming double LP. And booking for summer shows and festivals. And dedicated to releasing as much material as possible.

 Lineup:

Sean Coy Curry, Vocals

Sol. E. Williams, Guitarist and Vocals

Mike Hoehn, Bassist

Larry Myers, Drummer

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*