Newsfeed

Andy Bell: With folk-driven song

Andy Bell – Lifeline

Andy Bell is a musician living in North London. Currently making music with Ride and Glok. Andy Bell streams reflective new single Lifeline. Ride guitarist Andy Bell also covers Pentangle’s Last Flight as b-side to new single.

Ride and former Oasis guitarist Andy Bell has streamed his latest single, the reflective folk–driven Lifeline.  Lifeline is taken from Bell’s second solo album, Flicker, which was released through Sonic Cathedral earlier this year.

Flicker is an 18-track double that is framed as a conversation between Andy now and his younger self. At the same time he’s covered the Pentangle classic Last Flight (originally on the band’s 1969 album Basket Of Light).

«In my opinion it’s important to be there for people we love who have gone down rabbit holes, ready to accept them when they come back», explains Andy of the inspiration behind Lifeline. «I hope and want to believe that they will be back from the wilderness at some point».

Bell has also announced the following live dates:

Jul 8: ITA Bologna Cortile Casalone

Jul 9: ITA Rome Cortile Teatro Garbatella

Jul 21: UK London The Social (w/Pye Corner Audio)

Jul 23: UK Enfield Livestock Festival

Sep 2: UK Forest Of Dean Watching The Forest Festival

Nov 12: Minehad Shiiine On Weekender

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*