Newsfeed

Roland Bühlmann: With Carnyx (an ancient celtic war trumpet)

Roland Bühlmann - Emnalóc

Roland Buehlmann’s music is a blend of progrock, fusion and ethereal soundscapes. After years spent performing and recording with other artists and groups, he found his own voice with his solo debut, Aineo, an instrumental album recorded in his home studio with different guitars and stringed instrumentsas well as with various effects and sounds, with diverse musical influences between prog rock and modal jazz. Second album Emnalóc was released Monday, July 2022 and the album last for more than 70 minutes!

The track Umiion with Ondřej Glogar on Carnyx (an ancient celtic war trumpet), Terl Bryant on Drums and Roland Bühlmann on Electric and Bass Guitars and Synthesizers. All photographs were taken around Lake Neuchâtel by Roland Bühlmann.

Bühlmann says, «Berithlan is a third example from my new album, here the wacky track Berithlan featering Angelo Lebrato on acoustic guitar and Roland Bühlmann on electric guitar and bass and with branches, cooking pots and oil tank (without synthesizers). I used various pinhole photographs for the movie».

 Sevamção Says, «As an apetizer for my new album Emnalóc, which will be released this summer, here a Bossa Nova. Because all the titles of the album are fantasy words, this one is in pseudo-Portuguese: Sevamção».

Tracklist

1. Umiion (7:36)

2. Assailen (9:22)

3. Sevamção (5:58)

4. Rithnál (10:45)

5. Yndrun (9:50)

6. Letarladoth (7:15)

7. Berithlan (7:29)

8. Emnalóc (12:22)

Total Time 70:37

Credits

Roland Bühlmann: Electric and Bass Guitars, Aeon Sustainer, Synthesizers, Voice, Branches, Cooking Pots, Oil Tank, Udu

   With

Terl Bryant: Drums

Luca Calabrese: Trumpet

David Cross (King Crimson): Violin

Ondřej Glogar: Carnyx

Angelo Lebrato: Acoustic Guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*