Newsfeed

Vicktoria K: Queen Of Hades!

Vicktoria K - Persephone

Australian prog metal quartet Victoria K will release second album Kore in October, and Persephone is an excellent taster of what this band compose.

Thomas Schall states, «Amazing! Great voice control with an incredible range, perfect production and great arrangement. The song writing is amazing, too! Very well done! I wish you every success. Hope to see you in Europe sometime soon!».

Tracklisting:

Prologue

Raptum

Mothers’ Garden

The Child

Persephone

A Divine Revelation

Tower

Blasphemia

Pomegranate

The Afterlife

Epilogue

Offering up progressive symphonic sound, Kore was specifically written to provide a full orchestral experience that drives people through a sonic journey of growth and grandeur.

Band leader and singer Victoria Knight explains,

«This song came to us as different sections, For example, the riff was a separate idea, then the chorus and so on. We found that all these sections coincidently just fell together. The name Persephone comes from the same person that the album does. Persephone is the name that Kore took on when she became queen of Hades, meaning bringer of destruction».

«We wanted to then play with this idea in the music in this song, constantly switching from the softer melodic sections to the heavier aggressive sections. This is to portray the two minds that Persephone would be in. This song has come to be our favorites on the record, we feel like it encapsulates our sound and energy!».

The tracks were written specifically to encapsulate the various sections of the Homeric Hymn to Demeter and tell the story chronologically through each song and the music grows in intensity throughout the record capturing the emotional state of Persephone and other characters as the story progresses.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*