Newsfeed

Ereboros: Exploring versatility with melodic passages.

Ereboros - Corruptio Signum

In Greek mythology, Ereboros represents the deep darkness conceived as a primordial deity, the personification of darkness—one that was born of chaos. Exploring versatility with melodic passages, interspersed with aggressive and visceral riffs and vocals, Ereboros first song Corruptio Signum validates an arsenal of 8 albums and 9 international tours of the experienced death metal quartet from Rio De Janeiro in their previous works.

Credits:

Directed by: Ramon Melo

Edit/Color Grade: Diogo Barbosa

Actress: Tammy Araújo

Make-up Artist: Sabrina Sem

Production by: Ereboros

Lineup:

Vox/Bass: Thiago Barbosa

Guitars: Wederson Felix & Caio Mendonça

Drums: Victor Mendonça

Audio Produced by Caio Mendonça and Ereboros

Recorded, mixed and mastered by Caio Mendonça at Tellus Studio, Niterói, RJ.

Their first self-titled EP EreborosREBOROS) has five songs that will be released in the second half of 2022 on all streaming platforms in singles format. The song’s main subject is the questioning of the negationist modus operandi and the moralistic ties of today’s society. Always seeking poetic depth and critical themes such as philosophy and occultism, the lyric of Ereberos is used as a tool of enlightenment and freedom.

The songs were produced independently by the band members, recorded at Tellus Studio, Rio de Janeiro, between January and April 2022, and mixed and mastered by producer Caio Mendonça (also Guitarist). The cover arts were made by Iuri Corvalan, a great artist located in the northeast of Brazil.

The promotional and artistic photos were taken by Roberta Guido, a nationally and internationally renowned photographer also from Rio. Currently, the musicians are focused on excelling in launching their debut and giving their best in this new endeavor.

The new path is not just a metaphysical question of death and rebirth in the eternal cycle of renewal of Hermetic philosophy. It is traveled through the surrender of flesh and soul.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*