Newsfeed

Long Distance Calling: Representing a different species threatened by extinction.

Long Distance Calling - Eraser

German instrumental post-rockers Long Distance Calling have released a new video for their brand new single Eraser. It’s the title track of the band’s upcoming album Eraser, which the band will release on new label earMusic on August 26.

Eraser is a conceptual work that’s a direct and heartfelt tribute to the gradual erosion of nature at the hands of mankind, with each song representing one particular organism facing extinction.

«Our new video for the album‘s title track Eraser showcases the human role in our time of destruction and war while erasing our beautiful planet stone by stone, tree by tree, species by species,” explains bassist Jan Hofmann. “We all (also we as a band and individuals) are part of the problem and it‘s about time to finally steer into the right direction. It‘s almost too lEraser is the epic third single and title track from the forthcoming album, available August 26th.

Continuing the theme of the album, with each track representing a different species threatened by extinction, Eraser represents the most dangerous creature of all – man. The song clocks in at an impressive 9 minutes spread over two distinct acts, and whilst there are elements of darkness and despair, the song (and album) concludes with a glimmer of hope.

The video shows scenes that are courtesy of Greenpeace. Support Greenpeace. Mixed by Arne Neurand @ Horus Sound Studio, mastered by Jean-Pierre Chalbos @ LaSource Mastering. Video by Oliver Sommer, AVA Filmproduktion. The video contains scenes that are courtesy of Greenpeace.ate, the time to act is NOW! ».

Long Distance calling have previously highlighted the plight of the gorilla video for Kamilah and the albatross with Giants Leaving.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*