Newsfeed

God Is An Astronaut: The whole vibe was satirical!

God Is An Astronaut – Route 666

A space traveler is in China taikonaut and cosmonaut in Russia and finally we have the western space traveler Astronaut. God Is An Astronaut is a band and they have a new video Route 666. God Is An Astronaut are a 4 piece band who hail from Glen Of The Downs, Ireland.

The band states:

«Route 666 is the oldest God Is An Astronaut song. It was written in 1999 before God Is An Astronaut was formed», Torsten Kinsella reveals.

«Initially Niels and I came up with the name / subject matter after watching US Televangelist Don Stewart pitching his green prosperity prayer handkerchief on the TV which we found obviously ludicrous, equally entertaining and humorous.

Back in the early years when we would play Route 666 live we would use some old film clips from the 1968 Horror film The Devil Rides out. Needless to say the whole vibe was satirical».

New Live studio anniversary album, The Beginning Of The End and the track From Dust to the Beyond (Live). The track Coda,

Route 666 is taken from their new live studio album, The Beginning Of The End, which was released through Napalm Records on July 15. To celebrate the band’s 20th anniversary The Beginning Of The End features modern transformations of all of the songs from their debut album, 2002’s The End Of The Beginning.

Links:
Facebook

Linkthree

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*