Newsfeed

Polyphia: With complex and very good song!

Polyphia – Remember That you Will Die

Polyphia offers a very complex new single, and as a bonus the music also sounds very good! The single Neurotica is taken from the album Remember That you Will Die due out later this year.

Credits:

Production by Tim Henson, Scott LePage, and Sims Cashion

Collaboration from Sims Cashion, Luke Holland, & Brady Watt

Mixed by Zakk Cervini; Assisted by Nik Trekov

Mastered by Chris Athens

Drum Engineering by Sean Kellett

Director – Jake Woodbridge

Producer- Jake Johnston

DP- Spencer Peter

SiSu Arm Operator – LACinemaRobotics

Instrument embellishments by Nusi @nusi_quero

If you want to experience this band live Polyphia will kick off a North America tour in Houston, Texas in July with German prog metal band Unprocessed and hardcore duo Death Tour as support. The track Playing God,

Remember That You Will Die is the band’s fourth album, the follow-up to 2018’s New Levels New Devils.

Polyphia teamed up with multidisciplinary artist Nusi Quero, who is most known for his designed 3D-printed corsets and his work with Beyonce and Grimes, among others. Quero designed one-of-a-kind face masks, and guitar, bass, & drum armour for the band.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*