Newsfeed

Polychuck: Intertwines deep, intelligent music with more accessible melodies.

Polychuck Story To Tell

In fact, Montreal is the second largest city in the world where French is spoken. Paris is of course the biggest. Thomas Polychuck hails not from Paris as he lives in Montreal! The track Story To Tell

Polychuck is the brainchild band from Thomas Polychuck, an innovative and ever-maturing singer, songwriter, multi-instrumentalist, producer and high-profile guitar coach who’s ready to take the Rock world by storm. With roots firmly planted in his Canadian hometown’s rock and metal scenes while possessing a musical curiosity matching his unbridled talent, Polychuck has sincerely embraced a wide variety of genres ranging from progressive metal to electro-pop, with ventures in Alternative Indie Rock and Urban Trap beats.

The official video and new music release for Hero feat. Derek Sherinian (Dream Theater, Sons of Apollo) Also featuring Philipe Landry. FFO: Porcupine tree, The Mars Volta, Dream Theater, Opeth, Transatlantic, Yes.

Hero is about the events currently going on in Ukraine. Polychuck, being of Ukrainian descent, connected to the conflict on a personal level. He explains, «I take to heart what is happening. Hero is a cry for peace as if the music could help us get some relief from the pain caused by war and political conflict».

Polychuck is a band that intertwines deep, intelligent music with more accessible melodies. Polychuck aims to take his music to a whole new level and leave an undeniable, lasting legacy of his own in the realm of Progressive & Alternative Rock. Polychuck has also collaborated with Derek Sherinian, Seas On The Moon & Justus Hajas. Now comprised of former members of Unexpect, the band is currently working on the release of a series of stand-alone singles that will capture the overall essence of Polychuck and will be released through the remainder of 2022.

Derek Sherinian of Dream Theater and Sons of Apollo plays the keyboard solo on this as well as Brian Tichy (from Whitesnake , Foreigner ) is on drums.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*