Newsfeed

Regal Worm:  Inspired by the youthful drunken dancing of a young worman!

Regal Worm - Hop

I suppose there are no regal worms? But in the ancient Egypt there where pet worms in the imperial household. Regal Worm is a psychedelic / progressive / space rock band. Hop is the second single from the new Regal Worm album Worm! Released 19.08.22. Inspired by the youthful drunken dancing of a young worm, this is a short straight piece that’s a little twisted. Written, played and produced by Jarrod Gosling at Pig View, Sheffield. Mastered by Dean Honer at The Bowling Green, Sheffield.

Regal Worm, the musical project of Cobalt Chapel and I Monster mastermind Jarrod Gosling. Hop is taken from the band’s upcoming album Worm, which will be released on CD through Quatermass/Republic Of Music on August 18 and on vinyl in November.

Gosling says, «The song is a short ode to dancing. Dance music for those who don’t. The track itself is a stylistic nod to the Worm’s parent band I Monster».

Worm is the follow-up to 2021’s The Hideous Goblink and was once again created in Gosling’s loft laboratory. The track Bong Song,

«Crammed with a growing number of vintage, dusty instruments, clean vintage instruments, computer tech foolery and weird looking banks of machines festooned with twiddly knobs, a visitor might wonder if they’d accidentally wandered into some sort of Tardis», he laughs.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*