Newsfeed

Impact Approved: Uwe composed Golden Age back in April 2020.

Impact Approved – Golden Age

Impact Approved are back with Golden Age Live from Into The Fray album out via Wormholedeath worldwide. Uwe composed Golden Age back in April 2020. This was also our first song with an ultra-atmospheric intro and we were – and still are – really thrilled about it.

Golden Age tries to summon positive thinking in times of great despair, be it world-wide crises and collective suffering and/or solitary battles against inner demons and personal flaws that have to be fought alone. It is also the belief that human beings have divine qualities in them and that we should find those qualities within us and use them for a greater purpose. May light overcome darkness and may we all witness the Golden Age that will be enabled by a collective but also a very individual evolution of mankind to more truth, more compassion, more kindness, more democracy and more love.

«You begin saving the world by saving one person at a time; all else is grandiose romanticism or politics». – Charles Bukowski. The track Isolation,

«The video was filmed in Bremen at Schlachthof 26.5.22. We supported the mighty Heaven Shall Burn during their Neuland Exkursion tour. It was awesome!!! A big thank you goes to Patrick Butt, our little girl for everything. He did some of the filming. He also did our Isolation video».

German melodic death metal band Impact Approved was founded by Uwe and Philipp in 2018. The style of music was clear from the beginning: traditional melodic death metal with some modern style influences. After a few changes in the band’s lineup, Impact Approved started working on their debut Into The Fray, released in late 2021 via Wormholedeath worldwide.

Impact Approved are:

Philipp Kock – Vocals

Uwe Reese – Drums

Armin Witt – Guitars

Maurice Zwoch – Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*