Newsfeed

Locrian: With a huge eclectic mix!

Locrian - New Catastrophism

Locrian was formed in late 2005 by André Foisy and Terence Hannum. Allmusic has described the band as an eclectic mixture of black metal, electronics, drone and noise rock». The band have identified krautrock and ’90s death metal as influences as well

Monolithic and immersive dark ambient/experimental/drone being the paramount expression with this opus.

Recorded and mixed by J. Robbins

Mastered by Brad Boatright

Artwork by Trevor Paglen

Design by Chimere Noire.

Locrian –  New Catastrophism

The new Locrian album New Catastrophism, the first release in seven years, will see its release on 2xCD/LP/Digital on August 12th.  Alongside New Catastrophism, Locrian will also be releasing the Ghost Frontiers EP that will come as a bonus disc with the CD edition, a bonus digital download with the LP, and released through all digital channels on August 12th.  The Ghost Frontiers EP features the two tracks Witness The Collapse Of Geologic Time and The Chasm Of The Future.

New Catastrophism sees the iconic experimental music trio return back to their roots through four immersive tracks that signal towards the band’s signature expressions through dark ambient, experimental music, drone and post rock.  Massive dystopian soundscapes through the intricate, layered, and spacious sound palette Locrian unveil.

 Locrain is a prophetic voice of decline. From the band’s inception, it has comfortably straddled both the experimental and metal underground, weaving themes of apocalypse, urban decay, environmental destruction and birth/death/rebirth throughout its multifaceted and genre-defying releases. The trio formed in 2005 in Chicago and features Terence Hannum (synthesizers, vocals, tape loops), André Foisy (guitars, electronics), and Steven Hess (drums, electronics). Over their sixteen-year history, Locrian have released six studio albums, three collaborative albums, and numerous limited-edition releases.

 New Catastrophism and Ghost Frontiers was recorded and mixed by J. Robbins, mastered by Brad Boatright, and features artwork by Trevor Paglen with design by Chimere Noire.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*