Newsfeed

Mistborne: Recorded by Mistborne in the band’s home studio!

Mistborne - Awake

English symphonic metal band Mistborne released their new single Awake. The new single was recorded by Mistborne in the band’s home studio, and mixed/mastered by Wynter Prior of Sphynx Studios. Music video produced by MadeInEden.

Mistborne was formed in 2021 in London, England by Denis Hristov (Vocals/Piano), Jodey Baxter (Guitars) and Jordan Turner (Drums). Mistborne’s debut album details are expected to be unveiled in early Autumn 2022, with the album planned for release by the end of 2022. The band has released the first two singles from their debut, titled The New Order and Awake.

Awake lyrics:

Wake up you’re dreaming

Wake up you’re dreaming

Wake up you’re dreaming

‘Cause your time is running out

We forgot

But you will remember

We will find a way out of the water

And we will learn to breathe

Until the last breath

We will fight our way out of the darkness

And we will learn to see

We’ll see the break of day

Wake up you’re dreaming

The darkness is deceiving

Wake up you’re drowning

And you’re running out of breath

You were lost

But you’ll soon be found

We will find a way out of the water

And we will learn to breathe

Until the last breath

We will fight our way out of the darkness

And we will learn to see

We’ll see the break of day

I wanna feel

The sun shining warm on me

I wanna feel

The scent of home, and breathe in

I wanna feel

Freedom of mind, of heart

I wanna feel

I wanna feel alive

But we will find a way out of the water

And we will learn to breathe

Until the last breath

We will fight our way out of the darkness

And we will learn to see

We’ll see the break of day

Wake up you’re dreaming

Wake up you’re dreaming

I’m awake!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*