Newsfeed

Walzwerk: Sometimes clear, sometimes playful, sometimes simple, sometimes complex!

Walzwerk - Überhitzt

The band says, «Progressive beauty! Sometimes clear, sometimes playful, sometimes simple, sometimes complex, WalzWe always developing».

Walzwerk is one of those bands that lyrically has clear opinions about society, and as a bonus, they are opinions that most of us can agree with. The music, which is set to music in a quirky, intelligent and fascinating way, is always great to listen to. The band says, «The world is on fire. But maybe there’s still time to turn things around«C».

Walzwerk with their new track Überhitzt (Overheated)

The track The track Mensch Frisst

With musical interpretation of the current geopolitical challenges of humanity.

WalzWerk says, «The single & video Mensch Frisst our musical interpretation of the current geopolitical challenges of humanity. We don’t get enough and end up eating not only the earth, but ourselves».

Lyrics:

Water no longer runs down into the valley,

the sea of death and agony seems almost endless,

for all the creatures that perish,

on the debris of our being.

The realization works just as long,

as long you can make money with it.

All the greed for things that ́s not needed,

destroys the basis of our being.

Mensch frisst – Mensch frisst – Mensch frisst – Mensch frisst Mensch

Mensch frisst – Mensch frisst – Mensch frisst – Mensch frisst Mensch

The world has enough fever.

Man, a parasite she created.

He sucks her dry and robs her.

And eats himself at the end.

Erreichung der Unumkehrbarkeit in 5 … 4 …

Mensch frisst – Mensch frisst – Mensch frisst – Mensch frisst Mensch

Man eats – Man eats – Man eats – Man eats world

You like just as much as I do

Pictures in blue and flowers in red.

That which is really there,

if we just look each other in the eye.

You like just as much as I do

Pictures in blue and flowers in red.

That which is really there,

If only, if only we…

Credits:

Musik: Jo Wamser & Lutz Fronczek. Text: Felix Weis & Simone Görtz. Mix & Master: Christoph Jordan.

Mensch Frisst contains:

Excerpts from Nature Sounds Of Edinbugh Series > Birds in Spring by BurghRecords published under CreativeCommons license CC-BY on freesound.org on 18 March 2019.

Excerpts from Greta Thunberg’s speech Our House Is On fire! at the World Economic Forum 2019, published on 25 January 2019, by World Economic Forum under CreativeCommons licence CC-BY.

In 2019, Greta Thunberg gave a now world-famous speech at the World Economic Forum in Davos. This speech was the initial spark for Mensch Frisst (man eats). Through unbridled use of resources, excessive consumption and waste, we rob ourselves of our future and future generations of the basis of life. Mensch Frisst shows the effects of our exploitation and the beauty that is worth fighting for. The world is on fire. But maybe there’s still time to turn things around.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*