Newsfeed

Wardruna: Inspired by ancient runic poetry.

Wardruna – Kvitravn - First Flight Of The White Raven

The official Fehu live video from First Flight Of The White Raven by Wardruna.

Official Fehu Lyrics in OLdnorwgian

Fe vældur frænda rogi

føðesk ulfr i skogi

Fe er firða gaman

Frænda rogu

gravseiðis gata

Ormen ligg i kveile

i løyndom vakar under

Som ei helufallen åker

Strig dom frender råker

English Fehu Lyrics:

Wealth cause strife among friends

The wolf feeds in the forest

Wealth is joy to man

strife among kin

path of the viper

The snake lies in coils

Hidden, it waits below

like a frost-ridden field

Strife that kinsmen suffer

Official Fehu Lyrics in English:

Fe vældur frenda rogi

Föðesk ulfr in the forest

Fairy is the fourth fun

Cousin rogu

gravseiðis gata

The worm lies in a coil

secretly watching below

Like a completely fallen field

Strig dom fränder happens

English Fehu Lyrics ( with some untranslated  words in Oldnorwegian):

Wealth causes strife among friends

The wolf feeds in the forest

Wealth is joy to man

strife among kin

path of the viper

The snake lies in coils

Hidden, it waits below

like a frost-ridden field

Strife that kinsmen suffer

Earlier this month Wardruna announced that the release date for their First Flight Of The White Raven was moved back to 10 June due to a very unfortunate production issue. The track Solringen,

Einar Selvik comments: «Fehu is a song inspired by ancient runic poetry. The word itself refers to cattle/livestock and wealth and the song discusses the duality of wealthiness. The song was originally released on the album Runaljod – Yggdrasil in 2013. It has been a permanent song in our live-set ever since the release and thus, it feels great to finally release a live version of the song!».

Kvitravn – First Flight Of The White Raven is a pretty unique album that once again demonstrates the power of nature and tradition still have in the modern world in an intense, fascianting and beautiful way.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*