Newsfeed

Fragmentum: Will they reveal these secrets.

Fragmentum - Quirigua Successors

Belgian melodic dark metal band Fragmentum has released a brand new track, Quirigua Successors. The song is a continuation of the Mayan themes explored in the band’s 2021 release, Masters Of Complexity.

Fragmentum guitarist/vocalist Jan Bruggeman comments on the single, «Quirigua Successors is a song about a Mayan clan that endured, but survived Clash Of The Clans and Feast Of The Flesh, as described in our previous album Masters Of Perplexity. The album ends with Secrets Of The Stones, like extinguished Maya settlements do, but the Quirigua people are a strong and smart clan. Will they reveal these secrets and who knows what else the future brings for them?».

Fragmentum is a melodic dark metal band from Lokeren, Belgium founded by Jan Bruggeman and Gunnar Nopens, accompanied on stage by Wouter Macaré (drums) and Ozzy Voskuilen (bass). The band has been described as a hybrid of Depeche Mode and In Flames, featuring melodies, synths, and ambient sounds combined with heavy riffs and crushing grooves.

In 2019, Fragmentum released its first full-length album, Pugnacity, which showcased a more straightforward approach than earlier material. The album’s lyrics were focused on personal turmoil and inner struggle.

A concept album, titled Masters Of Perplexity was released in 2021. This album explored Mayan history and philosophy, each song a chapter in an elaborate and epic story. After the album’s release, Fragmentum embarked on a short tour across Eastern Europe.

You can experience the band’s most recent creation, a single titled Quirigua Successors this summer. The song is a precursor of their next full-length album, coming later this year.

Fragmentum has shared the stage with some of metal’s biggest names, including Children Of Bodom, Swallow the Sun, Wolfheart, Soulfly, and Annihilator.

Fragmentum is:

Jan Bruggeman – Vocals & Guitar

Gunnar Nopens – Vocals & Guitar

Ozzy Voskuilen – Bass (live)

Wouter Macaré – Drums (live)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*