Newsfeed

Jon Gomm: Jonny Walker a human whirlwind.

Jon Gomm – Song For A Rainy Day

Jon Gomm says, « This song A Song For a Rainy Day was written by my beloved friend Jonny Walker, whose death in 2018 cracked me open and let in the light».

«A human whirlwind, Jonny Walker seemed to live two days for every one of mine. Performing, activism, and endlessly helping others. He was loved as a street performer for his emotional openness and honesty, which was entirely genuine. You could be feeling down and he’d just knock the wind out of you with a smile that beamed love and optimism».

«He was the most frustrating but rewarding guitar pupil I ever had: Trying to teach him was always like trying to hit a moving target, but what he did with that knowledge was take to the streets and create special moments in people’s lives».

His last 18 months were the most painful and scary I have seen anyone endure, and the strength and kindness Jonny showed throughout were an inspiration to me, but in the end it was too much for him, and he took his own life. I desperately miss the support we gave to each other.

«I love you mate.  I got the last line from this song tattooed on my left forearm. I wish I could show you».

Jon Gomm has also announced a competition to win a A Private Concert.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*