Newsfeed

ZeTA: Returned with a more evolved and consolidated sound

ZeTA  - Binary Enigma

 ZeTA is atmospheric black/death with a focus on the UFOeExtraterrestrial reality. Two distinguishable EP’s released at the end of 2017. ZeTA has returned with a more evolved and consolidated sound with the first full length album, Binary Engima slated for release September 2, 2022.

Binary Enigma features the work of band members residing in three different states (Cleveland, OH / Chicago, IL / Phoenix, AZ). The music was heavily inspired by classic 90s Swedish melodic black/death metal, American death metal both past and present, and the Metroid video game series. The project from the start strived to have an original sound/identity, as well as invoking a spiritual atmosphere and thought-provoking perspective on extraterrestrial reality. The lyrical content heavily focuses on documented UFO encounters, aliens, space, distant civilizations, and all that fascinates us beyond our world and current understanding.

Track Listing:

1.Hopinksville Goblins

2.Suspended Colossus

3.Binary Enigma

4.Organic Corridor

5.Cosmic Embrace

6.Traversing the Void

7. M-Triangle

8.Weight of Disclosure

9.Dimensional Nexus Part II

Line-Up:

Luke Gawel – Rhythm/Effects Guitars, Bass, Synth, Lyrics, Songwriting

Dan Klein – Vocals

Evan Thomas – Drums

Session Members:

Anthony Allen – Lead Guitars/Solos on tracks 2,4,7,8

Steven Chavez – Backing Vocals on tracks 2,3,5,6

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*