Newsfeed

Faraz Anwar: Characterized by a progressive rock attitude and sound.

Faraz Anwar – Afaiel

The single One Of Them by Pakistani artist Faraz Anwar is finally available, characterized by a progressive rock attitude and sound. Available as part of his concept album Afaiel, the song is a denunciation of modern society and is a sharp critique of the corruption of the political class, both of his nation, and of capitalist society in general. The track One Of Them,

For those who do not know Faraz Anwar, he is an artist active as a session man, in fact, in his homeland he has played countless sessions in collaboration with many musicians and singers. The guitar work in Junaid’s famous song Keh Do Jo Bhi and numerous other songs is remarkable and still gives an identical flavor to Faraz’s musical vision. Faraz Anwardisplays his spells across multiple musical genres with equal ease and virtuosity, be it blues, jazz, funk, rock or metal. The very good track Weight Of The World,

Faraz Anwar made multiple appearances in Coke Studio. The first time was in 2011 when Faraz performed Kuch Hai with his band Mizraab. In 2014 Rohail Hayat again invited him to play in a song Malhar, followed by another performance of his song Ujalon Mein in season 10 of 2017.

Faraz Anwar Tale Of The Lunatics is a concept album that tells a story about the angel Afaiel who was sent to earth to rise as a messiah among humans. The album is available on all online music distribution platforms.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*