Newsfeed

O.R.k: Prog supergroup.

O.R.k – As I Leave

Prog supergroup O.R.k. – featuring Colin Edwin and Pat Mastelotto – will release new album Screamnasium in October. The track As I leave

O.R.k. are:

Colin Edwin

Lef

Pat Mastelotto

Carmelo Pipitone

Lyrics:

Could you not see me in the fading light?

Walking out, walking in the fading light?

Watch out, watch now

No doubts, leave after me

Did your dreams get old?

As I fall tell me not to sleep

Watch me as I bleed

The sorrow breeze will scream

Save me now or let me disappear

Let me disappear

Could you not, could you not, live a lie?

Get out now while you’re still alive

Walk out watch out

Did your dreams get old?

As I fall tell me not to sleep

Watch me as I bleed

The sorrow breeze will scream

Save me now or let me disappear

Let me disappear

Did your dreams get old?

Are my chances blown

Did your dreams get old?

As I fall tell me not to sleep

Watch me as I bleed

I follow where you lead

Let me disappear

Watch me as I bleed

The sorrow breeze will scream

Let me disappear

Watch me as I bleed

Tell me not to sleep

Yeah, or shut up, shut up

Let me disappear

Prog supergroup O.R.k., who feature Colin Edwin and Pat Mastelotto alongside singer Lef and guitarist Carmine Pipitone, have released a new teaser video for their upcoming album Screamnasium as mentioned above. The follow-up to 2019’s Ramagehead will be released through Kscope on October 21.

«Right now, Screamnasium feels to me like the album we’ve been trying to make since we first conceived the band, both sonically and also in terms of the songwriting and subject matter», explains. bassist Edwin. «All four of us are playing to our natural strengths and we’ve managed to express both light and shade and all sorts of colors in between. It reflects our recent pasts and directs some energy towards a more hopeful future. For me, the album is kind of a depurative, I really hope that overall feeling comes across».

Screamnasium features guest appearances from Jo Quail on album closer Someone Waits and Italian Grammy winner Elisa, known for her collaboration with Ennio Morricone on Quentin Tarantino’s Django Unchained soundtrack, on the rack Consequence.

The album artwork has been created by Tool guitarist Adam Jones and Marvel/DC Comics illustrator Denis Rodier. Screamnasium will be available on CD, as a limited edition green vinyl LP, black vinyl LP and digital album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*