Newsfeed

Sylfrekt Orkester: Det er flaut når hjernemassen blir til graut!

Sylfrekt Orkester - Selvtillit

Self-confidence is important to have and I probably have plenty of it, and Sylfrekt Orkester is a punk band that essentially plays classic rock with a persistent attempt to have fun. They have Selvtillit and on 2 September they released the song Selvtillit and Torbjørn Reppe obviously liked our mention of the debut album, because he actually wants us to write about Selvtillit. This is how we gain self-confidence!

Tromsø-based Sylfrekt Orkester is the rock band that plays so hard on sarcasm and irony that they no longer know whether they are joking or being serious. Seamlessly mixes the happy with the sad, the pretty with the ugly and the tough with the foolish. A musical foundation made up of the attitude of AC/DC and the choruses of Bon Jovi is seasoned so hard with all the best of Norwegian rock that it sometimes completely takes over.

Selvtillit  er viktig å ha og jeg har nok rikelig av det, og Sylfrekt Orkester er et punkband som egentlig spiller klassisk rock med et iherdig forsøk på å ha det moro. De har Selvtillit og 2 september slapp de låten Selvtillit og Torbjørn Reppe likte åpenbart vår omtale av debutskiva, for han ønsker faktisk at vi skal skrive om Selvtillit.  Slikt får vi selvtillit av!

Tromsøbaserte Sylfrekt Orkester er rockebandet som spiller så hardt på sarkasme og ironi at de ikke lenger vet selv om de tuller eller er seriøse. Sømløst blandes det glade med det triste, det pene med det stygge og det tøffe med det tåpelige. En musikalsk grunnmur satt sammen av attituden til AC/DC og refrengene til Bon Jovi krydres så hardt med alt det beste fra norsk rock at det tidvis tar helt over.

Lyrisk prøver Sylfrekt Orkester å holde det upretensiøst og folkelig. Forhåpentligvis kjenner du deg som lytter ikke igjen i noe av det, men det er fortsatt lov å le av historiene som omhandler både angst, offentlig ydmykelse, livskriser og håp som går i tusen knas. Hvert eneste ord skrives ut ifra prinsippet at om man først skal sparke et sted, kan det like gjerne være innover. Låten Ikke Synd I Mæ,

Singelen Selvtillit er bandets første utgivelse siden debut-albumet Passe Udugelig’som kom i September 2021. Bandet anser låten for å være for soft til å omtales som en rocker og for rask til å kalles en ballade, som resulterer i at man kun sitter igjen med det utskjelte begrepet midtempolåt. Etter en kommentar om at albumets produksjon var «live-set rett inn på tape» har bandet gjort sitt ytterste for å overprodusere denne singelen. Om de har lykkes får andre vurdere.

Lyrisk går låten inn på følelsen av å mangle, men ønske å ha den nødvendige selvtilliten til å fungere i ganske hverdagslige situasjoner. Men når man innser at det ikke er et realistisk mål kan man like gjerne bare gi opp og vente på at man skal vinne på radiobingoen. Og som de sier, det er flaut når hjernemassen blir til graut.

Frank Zappa stilte et relevant spørsmål for mange år siden, «Hører humor hjemme i musikk?». Svaret på det spørsmålet er et rungende JA! De fire musikerne i Sylfrekt Orkester har åpenbart masse humor det kan blant annet spores på bandbildet hvor de driver med ablegøyer. De bruker også T-skjorter som matcher kallenavnene, og som en bonus har coveret de samme fargene på de fire gammeldags omkledningsteltene fra stranden. Dette er et konsept som er gjennomført og noe jeg har stor sans for selv før jeg hadde hørt en tone fra bandet.

Sylfrekt Orkester kom med skiva Passe Udugelig og basert på det ovenfor nevnte er jo det en glimrende tittle. Passe Udugelig er ikke udugelig , men et melodiøst album men enkle catchy låter med nikk mot pønk og enkel og ujålete popdrenert rock. Tekstene har jo selvsagt mye humor, men det er jo bare naturlig fra Sylfrekt Orkester.

Sylfrekt Orkester er:

Thorbjørn «Gul» Reppe – Vokal og gitar

Adrian «Rosa» Olsen – Vokal og gitar

Juan «Grønn-turkisish» Vazquez – Bass

Erik «Blå» Ness – Slagverk

Magnus «Lilla» Petterson – Giitar og kor

«Magnus Pettersen heterer nytt bandmedlem! Adrian (Olsen) måtte flytte fra byen, men ingen ville ha han ut av bandet så han fikk innvilget fleksitid. Magnus kom da inn som femte medlem på gitar og kor. Begge har bidratt på Selvtillit og vi har gjort konserter både som 4stk og som 5stk».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*