Newsfeed

Eciton: More technical, faster, melodic and brutal than ever!

Eciton – The Autocatalytic Process

Most of us don’t always do smart things and feel that we have Peeled Off Intelligence! The band Eciton is dealing with this on their Peeled Off Intelligence the 3rd single taken from Eciton’s new album The Autocatalytic Process, out via Wormholedeath worldwide.

Eciton have reinforced every parameters with the release of The Autocatalytic Process. The album is more technical, faster, melodic and brutal than Suspension Of Disbelief, that WormHoleDeath released in 2020.

«While writing the songs to The Autocatalytic Process, we always kept in mind to remember the old-school death metal vibe. That is the founder of Eciton. The recordings and mixing took place at TheGrid Europe with Jonathan Mazzeo and he did a killer job. Then it went to Chris Donaldson(Cryptopsy) for mastering and now it really creeps inside your skin and hit you in the face».

Line-up:

Vocals: Jesper Von Holck.

Drums: Jesper Frost Jensen.

Guitar: Kristian Lund Jespersen.

Guitar: Thomas Berg.

Bass: Gustav Hejlesen Solberg

Eciton have enriched the Danish death scene with uncompromising locomotive metal on their 3 albums Oppressed, A Scent Of Veracity and their WormHoleDeath 2020 release Suspension Of Disbelief. In the summer of 2022, the Army Ants released The Autocatalytic Process which was recorded and mixed at The Grid Europe with Jonathan Mazzeo. At the SoundEscapeAgency, Chris Donaldson (Cryptopsy) has had his hands on the mastering and WormHoleDeath will release the album.

The Autocatalytic Process focuses even harder on the technical abilities and melodic side of their old-school metal that insists on being modern. It is thoroughbred death metal from the heaviest end of the spectrum to maximum steam on the boiler. The globe is burning and it is the ants that have fired up under it.

Tracklist:

1.            Repeal and Replace                        

2.            Desperate Humans                        

3.            Idealized Scum                 

4.            Commercial Replay                        

5.            Peeled Off Intelligence                 

6.            The Autocatalytic Process                            

7.            Incarceration of Madness                            

8.            Fanatical                             

9.            Troglobites                        

10.          Inhumanity Rules

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*