Newsfeed

Poly-Math: A battle between saxophone and guitar!

Poly-Math - Zenith

Poly-Math`s musicians are from London and Brighton and in November they will release the album Zenith. Poly-Math are an experimental dark prog-math and they have a self-titled track Zenith of the quintet’s upcoming fourth album, set for release on through the Nice Weather For Airstrikes label on November 18.

«Zenith (Vel Cut) was written to be a battle between saxophone and guitar», the band explain. «It’s the opening track on the record, and was the first track that we recorded with saxophone. A lot of the parts were largely improvised to create an unpredictable slow-building cacophony throughout the song».

Zenith sees the addition of saxophonist Chris Olsen to the bands line-up, and the album sees Poly-Math moving away from previous experimentation with expansive soundscapes and field recordings, focusing on concentrated, succinct songs  featuring the band’s trademark playing style and riffs.

Zenith was recorded at The Ranch Production House in Nursling with producer Mark Roberts (Delta Sleep, Toska, Black Peaks, The Physics House Band).

The band will undertake a tour of Ireland and the UK in support of the album. I Will Fall Against Yo is the first single from Poly-Math’s two new albums, The Cadaver Tomb Pt.1 & Pt.2.

Doublethink is the second single from Poly-Math’s two new albums, The Cadaver Tomb Pt.1 & Pt.2.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*